Aarhus Nord Potralen

 
 
   Kontakt 8200.dk

Lokal Info
Historiske Billeder
Lokal Historie
Sidste Nyt

Arkivet

Services
Bruger Service
Dagens Nyheder
Det sker i Århus
DMI Lokalt
Mad Opskrifter
Netradio
Pusterummet
Søgemaskiner
TV Programmer

Virus Information

Webcams

Bus Afgange fra Aarhus Sporveje
Århus Midttrafik
   Ruteplan
     Klik Her

  

 

 

 


 

Aarhus Nord Portalens WebGuide

NetGuide

Bil Guide
Bolig Guide

Bryllups Guide
Festival Guide
Musik Guide

Rejse Guide

Revy Guide
Vin Guide
Whisky Guide 
 

 
Aarhus Nord Portalen.Den hurtigste måde at blive synlig på nettet

Aarhus Nord Portalen
Den hurtigste måde at blive synlig på nettet

 

 

Send et E-Card 

 

Online Spil 

 

Private Links 

 

Chatten 

 

 

Aarhus Nord Portalen

Aarhus Nord Portalen's Opskrifter - Mange gode retter
På Aarhus Nord Portalen er vi vilde med en god opskrift!
Derfor bringer vi her en række opskrifter som vi har samlet gennem tidens løb.
                           God fornøjelse og velbekomme
Forretter   Kødretter   Kage
Fisk Retter   Vegetar   Desserter
Pasta & Ris Retter       Brød
web site

Rugbrød med surdej
         
2 dl kærnemælk
1 tsk. salt
4 dl groft rugmel
½ L vand
1 spsk. salt
ca. 900 g groft rugmel

Kærnemælk, salt og rugmel blandes og æltes til en klump, der lægges i en skål,. Drysses med lidt groft salt. Skålen dækkes bedst med plastfolie, så surdejen ikke tørrer ud. Når surdejen har stået 5-6 dage, kan de gå i gang med selve bagningen.
Surdejen røres ud med det 40-50º varme vand. Saltet blandes i. derefter tilsættes rugmelet lidt efter lidt. Ælt godt igennem, til dejen er blank og smidig. De kan nu tage en klump dej fra til næste bagning, den skal have samme størrelse som den tilberedte surdej. Regner de ikke med at bage foreløbig kan surdejen opbevares i køleskabet.
Rugbrøds dejen formes nu til brød, der lægges i smurt bageform. Tryk dejen ned i formen, inden den stilles til hævning et lunt sted i 8-10 timer. Brødet pensles med sammenpisket æg og vand. Bages ved 175º i ca. 1½ time. I den første halve times bagetid pensles brødet to gange med vand. Det forhindrer brødet i at slå dybe revner, mindre revner kan man ikke undgår. Pakkes brødet efter bagningen i et viskestykke og lægges det med bunden opad, vil revnerne sættes sig, så der kan skæres pæne skiver. Brødet bør ligge til næste dag før der skæres af det.
      Print Opskriften
       
         

 

 

 

 





 

 

 

 

advertisers about us design by © i-front.dk.   Copyright i-front software. All rights reserved.